FR DE EN RU JP
Start > Certificeringen

KWALITEIT - CONTROLE - NASPEURBAARHEIDOeko-Tex

OEKO-TEX


De ÖKO-TEX-norm classificeert textiel volgens de aanwezigheid van stoffen die schadelijk zijn voor de mens, zoals herbiciden, pesticiden en zware metalen.

Onze wol heeft het OEKO-TEX-label klasse 1 (het strengste niveau), wat betekent dat rechtstreeks contact met de huid, ook van baby's, toegestaan is.
Woolmark

WOOLMARK


Onze ECO-wol is gegarandeerd 100 % zuivere scheerwol. Onze ECO-wol is niet gemengd met minderwaardige materialen.Laine

Wij staan in nauw contact met de schapenkwekers en wolproducenten die wij na talrijke bezoeken ter plaatse geselecteerd hebben. De controle van de kwaliteit bij de bron is voor ons prioritair.


De schapen worden gekweekt in kleine kuddes, in de weide. Ze brengen het grootste deel van het jaar buiten door, waardoor zowel een optimale gezondheid van de dieren als een optimale kwaliteit van de wol gegarandeerd zijn. We kunnen dus spreken over "plein air" wol.


Het wassen verloopt in langzaam werkende machines waardoor de wol in de diepte wordt wassen en we in alle fasen van het proces de kwaliteit kunnen controleren.


Onze wasprocedés zijn milieuvriendelijk.


De gebruikte detergentia en ontvlekkingsmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Zeer geavanceerde technische oplossingen resulteren in een belangrijke energiebesparing. Het afvalwater wordt behandeld in een geperfectioneerd zuiveringsstation conform de nieuwe normen van de Europese Unie.