FR DE EN RU JP
Start > Waarom Wol ? Waarom onze Wol ?

Schapen

Als u een wolvezel onder de microscoop bekijkt, dan kunt u vaststellen dat het oppervlak uit schubben bestaat die elkaar overlappen. Het is deze complexe maar natuurlijke biologische structuur, die voor de beste isolatie en een maximaal comfort zorgt.

.een natuurlijke structuur, heel wat complexer dan wat een mens ooit heeft gemaakt !

- Bron van ongeëvenaard comfort in alle seizoenen, met een uitstekende thermische isolatie, beschermt zowel tegen warmte als tegen koude. Wol is dus perfect geschikt, niet alleen voor dekbedden in de winter maar ook voor dekbedden in de zomer, licht en veel comfortabeler dan synthetische dekbedden.

Is het niet zo dat men in alle klimaten schapen kan kweken, zowel in het hooggebergte als in de woestijn ?


- Als volledig natuurlijke vezel kan 100% zuivere scheerwol, ongeveer 30% van zijn gewicht aan water absorberen zonder het gevoel te geven vochtig te zijn. Daarna geeft de wol dit vocht langzaam af. Deze natuurlijke temperatuurregeling maakt het mogelijk om "de thermische schok" door afkoeling van transpiratie op de huid - wat vaak aanleiding geeft tot verkoudheden - te vermijden.


100 % natuurlijk product, zacht en aangenaam van aanvoelen.Wol

- Op natuurlijke wijze niet vlamverspreidend, in tegenstelling tot alle synthetische vezels !
- Dempt ook heel goed lawaai en trillingen.
- Wol is elastisch en kan dus gemakkelijk rekken zonder te breken; daarom krijgt men een grote vormstabiliteit.
Onze ECO-wol is gegarandeerd 100% zuivere scheerwol. Het is geen mengsel met minderwaardige materialen.


Gekozen om zijn uitzonderlijk krullende en opbollende effect, kunnen met onze wol erg lichte en heel comfortabele dekbedden vervaardigd worden. Het bijzonder verzorgd wassen van onze wol staat garant voor een neutrale geur.